Κρυοεκχύλισης

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΡΥΟΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΟΙΝΟΥ - ΚΡΑΣΙΟΥ

Η λειτουργία των ανοξείδωτων δεξαμενών κρυοεκχύλισης οίνου ( κρασιού ), βασίζεται στην τεχνική της εκχύλισης και λαμβάνει χώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Με το σπάσιμο των σταφυλιών προκύπτει το γλεύκος ( μούστος ) ένα υγρό πλούσιο σε σάκχαρα, φτωχό σε αρώματα και μονότονο σε γεύση. Για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι απαραίτητη η ψύξη της σταφυλομάζας πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες τις οποίες φτάνουμε με τους μανδύες ψύξης υψηλής απόδοσης που διαθέτουν οι δεξαμενές αυτές. Με την επίδραση της τεχνικής αυτής στους οίνους πετυχαίνουμε αύξηση των αρωμάτων και γεύσεων φρούτων στα γλεύκη λευκών σταφυλιών, αύξηση της έντασης και της απόχρωσης του χρώματος των οίνων, μείωση της ολικής οξύτητας του γλεύκους και αύξηση του pH, αύξηση των αζωτούχων ενώσεων και των αρωμάτων στόματος. Οι δεξαμενές έχουν κωνική κλειστή οροφή και πυθμένα κωνικό με ενδιάμεσο επικλινή πυθμένα από σχάρα τύπου σήτα η οποία είναι αφαιρούμενη. Οι χωρητικότητες τους είναι από 2,5m3 έως και 10,0m3 και οι διαστάσεις τους επιλέγονται ανάλογα με το χώρο για τον οποίο προορίζονται.

Το υλικό κατασκευής αυτών των δεξαμενών είναι ανοξείδωτος χάλυβας AISI 304 / 316 με εσωτερικό φινίρισμα ΒΑ ( Καθρέπτης ) και εξωτερικό Fioretto, με πιστοποιητικά χημικής ανάλυσης του χαλυβουργείου.

Οι συγκολλήσεις γίνονται με τη μέθοδο Argon – Tig σε προστατευτική ατμόσφαιρα αδρανούς αερίου υψηλής καθαρότητας.

Gallery

Search euroinox.gr